logo
 

Nieuw F1-pitgebouw circuit Gilles Villeneuve ingehuldigd

16 mei 2019 — Op woensdag is het nieuwe pitcomplex en pitgebouw op het circuit Gilles Villeneuve ingehuldigd, dat gebeurde in aanwezigheid van F1-bas Chase Carey.


Nadat er een contractverlenging tot 2029 werd ondertekend besloot men de F1-paddock op het circuit Gilles Villeneuve grondig onder handen te nemen. Er werd besloten om zo’n 44 miljoen dollar uit te trekken voor de renovatie van het pitgebouw en de faciliteiten rondom.

Na de GP van Canada vorig jaar werd het oude pitgebouw dat uit 1988 dateerde neergehaald en vervangen door een modern complex met moderne faciliteiten. In slechts tien maanden tijd werd alles klaargestoomd en dat ondanks de hevige winter die toesloeg.

“De winter sloeg vorig jaar vroeg toe in Quebec met al sneeuw in november,” aldus racepromoter François Dumortier tegenover ‘Le Journal de Montreal’.

Gisteren volgde dan de feestelijke inhuldiging van het complex, al zijn er nog heel wat zaken die in de aanloop naar de race afgewerkt dienen te worden. Een deel van de werkzaamheden zal zelfs pas na de F1-race plaatsvinden.

“Het is niets dat het gebruik van de garages in gevaar brengt,” aldus Dumortier. “Het ziet er nu erger uit dan het eigenlijk is.”

F1-baas Chase Carey was alvast laaiend enthousiast en kijkt er naar uit om de F1-teams binnen drie weken in het nieuwe pitcomplex in Canada aan het werk te zien.

“Deze paddock omvat alles wat we verwachten, het is spectaculair” zei Carey. “Ikw ist niet juist wat ik moest verwachten maar mijn verwachtingen werden ruimschoots overtroffen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België