logo
 

Nieuw record: snelste pitstop ooit in 1,923 seconden !!!

19 november 2013 — De race in Austin mag dan wel weinig spektakelwaarde gehad hebben, in de pits viel er wel iets bijzonder te noteren.

image
Op bovenstaande foto is er weinig actie te zien bij de pitcrew maar tijdens de race viel er veel meer te beleven. Afgelopen zondag werd er immers een nieuw record gevestigd in de Formule 1. De snelste pitstop ooit werd uitgevoerd en het team dat met die eer gaat lopen is dat van Red Bull.

Tijdens de pitstop van Mark Webber had de pitcrew volgens de eigen data van Red Bull slechts 1,923 seconden nodig. Ook voor deze pitstop had de pitcrew van Red Bull al de snelste pitstop ooit in de Formule 1 op haar naam staan. Eerder dit seizoen voerde de pitcrew immers tijdens de GP van Maleisië een pitstop uit in 2,05 seconden.

Vorig jaar stond het record nog op naam van de pitcrew van McLaren dat een pitstop van Jenson Button afwerkte in 2,31 seconden. De pitstops in de Formule 1 worden steeds sneller. De tijd dat we verbaasd waren over een pitstop die onder de drie seconden werd afgewerkt is reeds lang voorbij.

Helaas loopt het ook soms mis tijdens pitstops. Zo is het dit seizoen al herhaaldelijk voorgevallen dat een band niet goed vast zat na een pitstop. Veiligheid en snelheid, het blijft dan ook een moeilijke balans die gevonden moet worden. Daarom ook dat de FIA onlangs nogmaals duidelijk liet verstaan dat teams die pitstops afwerken waarbij er een band niet goed vast staat streng gestraft zullen worden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België