logo
 

Nieuw reglement zorgt voor extra punten op superlicentie

25 juni 2016 — De FIA heeft een nieuwe regel ingevoerd voor de superlicenties. De rijders die geen strafpunten hebben gekregen gedurende het seizoen hebben recht op extra punten op hun superlicentie.


Bij een vergadering in Turijn van de World Motor Sport Council, heeft de FIA de ‘Safety Bonus’ aangekondigd. Dit betekent dat de piloten die op het einde van het seizoen geen strafpunten hebben, recht hebben op twee extra punten op hun superlicentie.

De laatste aanpassing van de superlicenties werd afgelopen seizoen gedaan, toen Max Verstappen de jongste F1-rijder ooit werd. Doordat hij op dat moment 17 jaar oud was, en dus nog geen rijbewijs had, moet iedereen die in de koningsklasse van de autosport gaat racen voortaan een geldig rijbewijs hebben en minstens 40 punten hebben behaald in andere FIA-gereguleerde kampioenschappen.

“Via penalty-punten kan je bestraft worden in een FIA-kampioenschap. Als een piloot het seizoen weet af te sluiten zonder penalty-punten, kan hij de ‘Safety Bonus’ krijgen. Deze rijder heeft dan recht op twee extra punten op de superlicentie,” luidt het bij de FIA.

Ook werden op de vergadering de Formule E en International V8 Supercars-klasse toegevoegd aan het FIA-puntensysteem, ook al kreeg de kampioen van de Formule E al een superlicentie.

Geschreven door Anouck Jaspers

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België