“Nieuwe brandstof kan Red Bull een boost geven”

15 juni 2017 — Toen Red Bull vernam dat Renault dit seizoen geen grote motorupdate meer voorziet viel er uiteraard enige teleurstelling te noteren. Het team roeit echter met de riemen die het ter beschikking heeft en het focust zich nu op een nieuwe brandstof die de motor een boost kan geven.


“Wel, dat is de beslissing van Renault,” reageerde Red Bull-teambaas Christian Horner tijdens een interview met de officiële F1-website op de mededeling van Renault dat het geen grote motorupdate meer voorziet. “We nemen wat we kunnen nemen, en wanneer we het kunnen nemen, maar liever vroeger dan later.”

Horner wist dat de GP van Canada met haar erg lange rechte stukken een serieuze uitdaging voor het team zou worden. De Renault-motor achterin de Red Bull RB13 is immers nog steeds minder krachtig dan de motoren van Mercedes en Ferrari.

“We wisten dat Montréal moeilijk zou worden en ook de komende twee races zullen dat zijn, Azerbeidzjan en Oostenrijk. We zullen waarschijnlijk onze volgende motor in Oostenrijk introduceren.”

“Hopelijk krijgen we dan een beetje een boost aangezien onze brandstofleverancier ExxonMobil uitstekend werk heeft verricht door extra performance te vinden. Op dat vlak is er nog enig potentieel.”

Christian Horner werd ook gevraagd of het een schok was voor het team toen Renault meedeelde dat er dit jaar geen grote motorupdate meer zal komen.

“Er verrast me vandaag de dag niets meer,” antwoordde Horner. “Je moet het doen met wat je ter beschikking hebt en we zullen zo hard mogelijk blijven pushen als we kunnen.”

“Zoals ik daarnet zei, we hebben er vertrouwen in dat ExxonMobil ons zal helpen om performance te vinden. De voorbije drie races waren veelbelovend, laat ons zien wat er in Baku gebeurt,” besluit Horner.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België