Nieuwe dynamo voor Red Bull vanaf Austin

26 oktober 2012 — Red Bull Racing kan vanaf Austin Texas beschikken over een nieuwe versie van de dynamo die dit jaar al meermaals voor problemen zorgde.

Renault ontwikkelde een nieuwe versie van de problematische dynamo, en testte deze al gedurende de voorbije GP’s. Eerder dit jaar werd Red Bull overwinningen ontnomen door problemen met de dynamo. Om die reden is zijn ze terug overgeschakeld op de dynamo van 2011, die wel naar behoren werkte. Tegen de GP in Austin is de voorraad dynamo’s echter uitgeput, en zal Red Bull beschikking krijgen over de nieuwe versie. Deze zal waarschijnlijk nog niet meteen beschikbaar zijn voor alle andere teams met Renault-motoren.

Remi Taffin, head of track operations bij Renault Sport F1 geeft aan dat de dynamo al geruime tijd op de testbank staat in de specificatie die ingezet wordt vanaf het moment dat dit noodzakelijk zou zijn. Sinds Singapore testen ze al met een nieuwere versie, en deze blijkt positief te evolueren.

Taffin: “Elk team heeft zijn persoonlijke voorkeur, het is geen puur technische kwestie meer. Niet iedereen is even happig om de overstap naar de nieuwe dynamo te maken. Uiteindelijk zal het aan ons zijn om definitief de knoop door te hakken, omdat enkel wij de beslissingen nemen over de interne zaken van de motor. ”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België