“Nieuwe F1-bolides vragen een andere rijstijl”

15 maart 2017 — De Fin Valtteri Bottas heeft niet alleen door zijn overstap van Williams naar Mercedes, maar vooral door de reglementswijzigingen, zijn rijstijl moeten aanpassen.


De reglementswijzigingen zorgen ervoor dat de nieuwe F1-bolides er niet alleen anders uitzien maar zich ook anders gedragen. De 2017-bolides beschikken over meer aerodynamische en mechanische grip, wat volgens Mercedes-piloot Valtteri Bottas een andere rijstijl vraagt.

“Ik heb zeker en vast mijn rijstijl moeten aanpassen. Ik heb lichtjes een andere rijlijn moeten aannemen en ook andere rijtechnieken,” aldus Bottas. “Het is niet alleen omdat het een andere wagen met meer grip is. Mechanisch gezien gedraagt de wagen zich ook anders. Het vraagt daardoor wat tijd om alles uit de wagen te krijgen.”

“Ik heb echter het gevoel dat ik enorm veel geleerd heb. Ik heb het gevoel dat ik meer en meer uit de wagen kan halen. Er is echter nog meer op komst,” besluit Bottas.

De gevolgen van de reglementswijzigingen waren tijdens de wintertests ook al af te leiden aan de rondetijden. De nieuwe bolides waren nu al zo’n drie seconden sneller dan de tijde van de polepositie voor de GP van Spanje 2016. Volgens sommigen zal het ronderecord op het circuit de catalunya dit jaar sneuvelen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België