“Nieuwe F1-bolides passen beter bij de rijstijl van Felipe Massa”

17 maart 2017 — Volgens Rob Smedley, head of vehicle performance bij Williams, passen de nieuwe F1-bolides perfect bij de rijstijl van Felipe Massa.


Felipe Massa, het zag er naar uit dat hij definitief de Formule 1 vaarwel had gezegd maar de overstap van Valtteri Bottas van Williams naar Mercedes besliste daar anders over.

Volgens sommigen had Massa beter in pensioen gebleven maar naast de 18-jarige Lance Stroll had Williams nood aan een ervaren rijder en die waren er niet veel beschikbaar. Meer zelfs, volgens Rob Smedley verdient Massa zijn plaats op de F1-grid. Smedley is zelfs van mening dat de nieuwe generatie F1-bolides perfect bij de rijstijl van de Braziliaan passen.

“Ik denk dat het echt perfect bij zijn rijstijl past,” aldus Smedley. “De wagens van vandaag lijken veel meer op de wagens waarmee hij succesvol was.”

“Ze lijken veel meer op een wagen uit 2008, met een erg brede voorband en zeer veel grip van bij het insturen van de bocht tot aan de apex. Dat hebben we zeker en vast de voorbije zeven jaar gemist. Daarmee heeft hij geworsteld.”

Felipe Massa was van plan om met pensioen te gaan maar de overstap van Bottas naar Mercedes zorgde ervoor dat Massa waarschijnlijk de F1-piloot met het kortste pensionering ooit is. De nog steeds erg populaire Braziliaan wist zich erg goed aan te passen aan de Williams FW40, wat volgens Smedley erop wijst dat Massa een sterk seizoen tegemoet gaat.

“Hoe meer je een Massa een goede voorkant van de wagen kan geven, en zo lang de wagen een solide achterkant heeft, des te beter hij met zijn rijstijl kan presteren. Op basis van wat ik tot dusver van hem heb gezien zie ik dat hij zich erg comfortabel voelt,” besluit Smedley.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België