“Nieuwe F1-circuits zijn allemaal hetzelfde en missen karakter”

05 januari 2016 — Kimi Raikkonen is geen fan van de nieuwe F1-circuits die de voorbije jaren aan de F1-kalender zijn toegevoegd.


De voorbije jaren werden heel wat nieuwe circuits aan de F1-kalender toegevoegd en dat waren bijna steeds circuits die door Herman Tilke ontworpen werden. Zo zijn de circuits van Abu Dhabi, Singapore en Rusland onder meer door Tilke ontworpen. Bovendien krijgen we met de straatrace in Baku opnieuw een circuit van de hand van Herman Tilke.

Tilke is zowat ‘de’ referentie wat F1-circuits betreft, al komt er hoe langer hoe meer kritiek op zijn circuits, die vaak tot saaie races zouden leiden. Ook Kimi Raikkonen is de circuits van Tilke beu en ziet veel liever circuits met historiek en karakter op de F1-kalender terugkeren.

“Wanneer we naar een nieuw circuit gaan dan weten we wat we mogen verwachten,” zei Raikkonen tegenover het Finse ‘Turun Sanomat’. “Ze zien er allemaal hetzelfde uit. Er is geen landschap, bomen, of wat dan ook. Uiteraard is ieder circuit een beetje anders, iedere bocht is telkens iets anders, maar de circuits bestaan steeds uit Tilke-bochten.”

Raikkonen vindt enkel het Istanbul Park circuit van Herman Tilke een goed circuit. Raikkonen ziet liever circuits zoals Magny-Cours, Imola of de Nürbrugring op de F1-kalender staan.

“Turkije was een leuk circuit. Ik heb ook altijd graag op Magny-Cours gereden. Dat circuit was zo anders. Imola was één van de beste, er was steeds een fantastische sfeer en het vormde een mooie uitdaging. Ook de Nürburgring was dat,” aldus Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België