“Nieuwe F1-kwalificatie uitstellen is niet professioneel”

01 maart 2016 — Volgens Nico Rosberg getuigt het van weinig professionaliteit dat de nieuwe kwalificatie die men in de Formule 1 gaat invoeren meteen wordt uitgesteld.


Vorige week raakte bekend dat de kwalificatie van de Formule 1 wordt aangepast naar een driedelige kwalificatie waarbij er telkens een zogenaamd ‘knock-outsysteem’ gehanteerd zal worden. Afgelopen weekend liet F1-baas Bernie Ecclestone echter verstaan dat de nieuwe kwalificatie niet meteen van bij de eerste race van het nieuwe seizoen zal gelden.

Voor de GP van Australië zal er dus nog geen nieuwe kwalificatie gehanteerd worden. Meer zelfs, het zal waarschijnlijk tot de GP van Spanje duren alvorens het nieuwe kwalificatieformat voor een eerste keer gehanteerd zal worden. Niet echt professioneel volgens Nico Rosberg.

“Het is niet echt professioneel. We krijgen er geen goed imago door,” aldus Rosberg. “Het is geen grootse verandering dus is het goed dat we erover nadenken. Ik denk echter dat het belangrijk is dat we de nieuwe kwalificatie zo snel mogelijk invoeren.”

Als oorzaak voor de vertraging haalde Bernie Ecclestone aan dat er heel wat software moet herschreven worden, wat de nodige tijd vraagt. Ook kwalificatie-trofeeën overhandigen duurt trouwens lang. Gisteren plaatste Nico Rosberg een foto online op twitter waarop te zien is dat hij zijn kwalificatietrofee voor het seizoen 2014 eindelijk heeft gekregen.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België