“Nieuwe F1-kwalificatie zal ook in Bahrein teleurstellen”

29 maart 2016 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moeten we ook in Bahrein geen spectaculaire of spannende kwalificatie verwachten.


De ‘nieuwe’ kwalificatie met ‘knockout-systeem’ zorgde voor een tegenvaller voor formaat in Melbourne. De spankracht tijdens de eerste kwalificatie van het nieuwe seizoen was ver te zoeken en zowel de fans als de teams reageerden ontgoocheld op het nieuwe kwalificatieformat.

Ondanks het feit dat de teams het er over eens waren dat de kwalificatie moest aangepast worden, desnoods naar het ‘oude’ format van vorig jaar, zal het ‘knockout-systeem’ ook in Bahrein toegepast worden. Volgens de FIA moet het systeem een tweede kans krijgen en zal er nadien een evaluatie volgen. Bovendien raakten de teams het in de F1 Strategy Group niet eens over welk format dan wel gehanteerd moest worden.

Het voorstel om tijdens Q1 en Q2 volgens het ‘knockout-principe’ te werken en Q3 af te werken zoals het vroeger was liep tegen een ‘nee’ aan van McLaren en Red Bull. Daardoor zal in Bahrein nog steeds het nieuwe kwalificatieformat gehanteerd worden.

Toto Wolff loopt alvast niet warm voor de kwalificatie in Bahrein. Volgens hem zullen we in Bahrein immers opnieuw geconfronteerd worden met een teleurstellende kwalificatie.

“Komend weekend zullen we opnieuw het nieuwe kwalificatiesysteem hanteren, het systeem dat niet echt indruk maakte in Australië,” aldus Toto Wolff. “In Melbourne hadden alle teams op zondag dezelfde mening en die was niet positief. We vonden met deze wijzigingen niet het juiste format voor de kwalificatie en ik zie niet in hoe de fans meer spektakel en spankracht te zien zullen krijgen in Bahrein.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België