Nieuwe F1-voorzitter: “Er komt geen revolutie, wel een evolutie”

10 september 2016 — Na de overname van de Formule 1 door Liberty Media zal Chase Carey de nieuwe F1-voorzitter worden. Volgens Carey moeten we geen revolutie in de F1 verwachten maar eerder een evolutie.


Uiteraard neemt Liberty Media de Formule 1 niet zomaar over. Liberty Media is een commercieel bedrijf dat eigendom is van John Malone en die wil uiteraard iets verdienen.

Chase Carey wordt door Liberty Media aangesteld als nieuwe F1-voorzitter. In die functie zal hij de nodige aanpassingen in de F1 doorvoeren, al laat hij wel weten dat we niet plots een revolutie in de F1 moeten verwachten. De F1-fans moeten bijvoorbeeld niet verwachten dat de Liberty Media van de F1 plots een Amerikaanse sport zal maken.

“Ik wil duidelijk zijn, we hebben dit niet gedaan omwille van Amerika. Amerika is een opportuniteit. Ik denk dat we in Amerika veel meer kunnen doen. Het zal echter eerder op de lange termijn in plaats van de korte termijn gebeuren. Het zal tijd vragen om een publiek op te bouwen,” aldus Chase Carey.

Toch beschouwt Casey Amerika als een belangrijke groeimarkt voor de Formule 1.

“Er bevindt zich in Amerika een fanbasis die veel gepassioneerder is dan dat de meesten denken. Ik denk dat we veel kunnen doen om die fanbasis te ontwikkelen. Realistisch gezien is de F1 echter een globale sport en we gaan er zeker en vast geen puur Amerikaanse sport van maken. We hebben erg veel respect voor de Europese roots van de F1. Europa is enorm belangrijk en we moeten daarop verder bouwen. We moeten ons afvragen of er opportuniteiten zijn om te groeien. Azië en Amerika bijvoorbeeld.”

In Amerika probeert de Formule 1 al jarenlang voet aan de grond te krijgen maar de sport kon er nooit echt doorbreken. Sinds de GP van de Verenigde Staten op het circuit van Austin plaatsvindt wordt de sport er langzaam aan wel steeds populairder. Daarop wil Casey nu verder bouwen.

“Amerika vormt zeker en vast een grote opportuniteit op de langere termijn maar we zijn geen Amerikaans bedrijf dat de sport Amerikaans wil maken. De F1 is een grootse en wereldwijde sport. We gaan verder bouwen op basis van de grootse dingen die Bernie de voorbije tientallen jaren heeft verwezenlijkt. Het is een evolutie. De F1 is een fantastische sport met uitstekende merken, sterren en technologie.  We willen de F1 zo fantastisch mogelijk maken. We willen daarbij verder bouwen en met Bernie samenwerken om de sport grootser en beter te maken,” besluit Carey.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België