Nieuwe kans op twintigste race in 2013

25 januari 2013 — Door het wegvallen van de GP van New Jersey staan er momenteel maar negentien races op de kalender voor 2013. Ecclestone blijft echter zoeken naar een invulling van een twintigste race, en de interesse is er.

De eerste kandidaat om een Grand Prix te organiseren is Frankrijk. Dit is geen complete verrassing, omdat Frankrijk al een tijdje in de weer is om de F1 opnieuw binnen te halen. Portugal mengt zich nu ook in de debatten om een GP te houden op het nieuwe circuit van Portimao in de Algarve. Portugal is echter niet nieuw in de F1, want Estoril is jaren gastheer geweest voor de koningsklasse van de autosport.

Bernie Ecclestone blijft ook nog in het ongewisse. “Ik weet zelf nog niet hoe het gaat aflopen. We hebben met Frankrijk en Portugal twee kandidaten om het gat in de kalender op de betreffende datum in te vullen. Wat betreft de wedstrijd in Duitsland kunnen we nog alle kanten uit.”

Indien het weekend waar normaal de GP van New Jersey zou doorgaan, toch ingevuld wordt, dan krijgen we weer een kalender met twintig races, zoals in 2012. Niet alle rijders zijn echter voorstander van zo’n lange kalender. Zo liet Fernando Alonso zich eerder deze week uit over een te uitgebreide kalender. De Spanjaard zou het liever zien indien er wat minder races zijn, en meer testsessies.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België