“Nieuwe Mercedes voelt zo goed als zijn voorganger”

26 februari 2015 — Lewis Hamilton kende geen al te beste testdag vandaag, al denkt de wereldkampioen wel dat Mercedes momenteel beter voorbereid is op het nieuwe seizoen dan vorig jaar.


Hamilton en Mercedes moesten de eerste testdag van de laatste wintertest in Barcelona na 48 ronden voor bekeken houden. Er was een probleem met de MGU-K op de Mercedes van de Brit, waardoor hij in de namiddag niet meer in actie kwam.

Toch is Hamilton er van overtuigd dat Mercedes momenteel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar beter voorbereid is op het nieuwe F1-seizoen. Ondanks de problemen van vandaag was Hamilton toch tevreden over zijn dag.

“Ja, ik ben echt tevreden! Het team was fantastisch. De voorbereiding en de stappen vooruit dit we dit jaar genomen hebben waren zelfs beter dan vorig jaar. Wat we vorig jaar geleerd hebben, hebben dit jaar ook effectief toegepast. Er zijn nog steeds dingen die we moeten leren en ik ben er zeker van dat we de komende dagen nog beter zullen worden. Het goede is dat we steeds vooruitgaan.”

Hamilton kreeg vervolgens de vraag of de nieuwe wagen vergelijkbaar voelde met de dominante W05 van vorig jaar.

“Ja, dus dat was een positief gevoel. Het was leuk om de banden goed te laten functioneren,” besluit de Brit.

De concurrentie mag haar borst dus alvast nat maken en proberen om de komende drie testdagen nog heel wat progressie te boeken om zo Mercedes het vuur aan de schenen te kunnen leggen tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België