Nieuwe motoronderdelen en ‘gridpenalty’ voor Sebastian Vettel?

30 september 2017 — Sebastian Vettel kende een teleurstellende kwalificatie. De Duitser kreeg tijdens zijn eerste rondje af te rekenen met motorproblemen en het ziet er naar uit dat Vettel opnieuw enkele motoronderdelen zal wisselen.


Na de motorproblemen tijdens de laatste oefensessie wisselde Ferrari de motor van Sebastian Vettel in de aanloop naar de kwalificatie. Het was een huzarenstukje dat het team erin slaagde om dat op tijd te doen maar het leed was daarmee nog niet geleden.

Ook tijdens de kwalificatie kreeg Vettel een motorprobleem, waardoor de Duitser in Q1 geen tijd kon neerzetten en morgen als allerlaatste aan de race zal moeten beginnen. Vettel gebruikte ondertussen reeds het maximaal aantal exemplaren van zijn interne verbrandingsmotor, de elektronica en de turbolader.

Een extra exemplaar van één van deze onderdelen zou tijdens één van de komende races kunnen leiden tot een gridpenalty van tien plaatsen, waarbij elk ander extra vijfde onderdeel een gridpenalty oplevert van vijf plaatsen.

Ferrari zou nu strategisch kunnen denken en nu een compleet nieuwe motor kunnen inbouwen, of op zijn minst die drie onderdelen. Zo heeft het wat marge voor de resterende races en kan het een eventuele gridpenalty tijdens de resterende races vermijden. Een gridpenalty in Maleisië incasseren kan geen kwaad want Vettel start sowieso als laatste.

“Het zou inderdaad zinvol zijn. We zullen zien wat we doen,” vertelde Vettel in Maleisië. “Ik geloof niet in geluk of pech. We moeten zien te begrijpen wat er vandaag gebeurde.”

Ondanks de pech die Vettel had tijdens de kwalificatie gelooft de Duitser wel dat hij morgen tijdens de race aansluiting zal kunnen vinden met de rijders vooraan. Hoe ver naar voor hij zal geraken, dat durft hij echter niet te voorspellen.

“Ik verwacht dat ik terug bij de leidersgroep zal geraken,” aldus Vettel. “Ik heb niet echt een verwachting wat een specifieke positie betreft maar alles is mogelijk. Daarvoor racen we!”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België