Nieuwe naam voor Circuit Zandvoort officieel voorgesteld

26 augustus 2020 — Eerder deze maand raakte bekend dat het Circuit Zandvoort een nieuwe naam zou krijgen en die werd vandaag officieel voorgesteld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CM.com Circuit Zandvoort ߏΰߏpߏ† (@circuitzandvoort) op

Zo’n dertig jaar lang luisterde het Nederlandse circuit naar de naam ‘Circuit Park Zandvoort’. In 2017 werd beslist om het woord ‘Park’ uit de naam te halen en werd de officiële naam ‘Circuit Zandvoort’. Midden augustus kregen we echter te horen dat er opnieuw een nieuwe naam zou volgen.

Op een persvoorstelling werd vervolgens bekendgemaakt dat het racecircuit voortaan “CM.com Circuit Zandvoort’ als naam meekrijgt. CM.com was al partner van de organisatie van de Nederlandse F1-race en verbindt nu dus ook zijn naam aan het circuit in Zandvoort.

Naast de nieuwe officiële naam liet men ook weten dat het ‘CM.com Circuit Zandvoort’ de Grade One-licentie van de FIA heeft gekregen die noodzakelijk is om een F1-race te mogen organiseren. De succesvolle keuring door de FIA is het laatste hoofdstuk in de ingrijpende verbouwingswerkzaamheden die op het circuit hebben plaatsgevonden.

Normaal gesproken moest er dit jaar in mei voor het eerst een Nederlandse GP plaatsvinden op het vernieuwde circuit van Zandvoort. Het coronavirus stak daar echter een stokje voor, waardoor er pas in 2021 voor het eerst een F1-race op het CM.com Circuit Zandvoort zal plaatsvinden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België