Nieuwe Pirelli’s in Valencia

21 juni 2011 — Pirelli brengt een nieuwe medium band mee naar Valencia. Deze is een doorontwikkelde versie van de oudere medium Pzero White die door de teams al eens getest werd in Canada in de vrij oefensessie.

image

De nieuwe medium is minder hard dan zijn voorganger, maar zou sneller zijn dan zijn voorganger en het verschil tussen de medium en de soft blijft groot genoeg volgens Pirelli. De soft die overigens de option band zal zijn in Valencia.

Valencia is net zoals Canada en Monaco een stratencircuit. Ook hier verwacht Pirelli een spannende race, maar voorspeld dat de bandenslijtage er een pak hoger zal liggen dan op de overige circuits. Net zoals op de andere stratencircuits, zal de grip pas na verloop van tijd komen , maar er zijn in Valencia nog meer factoren die zorgen voor een hogere slijtage.

Valencia heeft veel verschillende types van bochten gaande van snelle bochten tot zeer trage bochten waarin vaak van richting wordt gewisseld. Valencia heeft in het totaal 25 bochten wat het meest is van alle circuits op de kalender. Daarbovenop komt dan ook nog het weer dat in Valencia meestal zonnig is.

Het ziet er dus naar uit dat de pitcrews dit weekend weer hun werk zullen hebben.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België