logo
 

Nieuwe problemen bij Lotus: Pastor Maldonado mag starten van wedstrijdleiding

15 maart 2014 — Voor Lotus zat de kwalificatie voor de GP van Australië er al snel op. Tijdens Q1 sneuvelden beide rijders. Pastor Maldonado moest zelfs van de wedstrijdleiding op begrip rekenen aangezien hij zich volgens het reglement zelfs niet gekwalificeerd had voor de race.

image
Al tijdens de oefensessies kreeg Lotus af te rekenen met heel wat problemen, waaronder motorproblemen, elektronische problemen en remproblemen. Vervolgens werd er hard gewerkt om alles in orde te krijgen en daarvoor doorbrak Lotus zelfs de zogenaamde ‘curfew’ te doorbreken. Iedere team krijgt zes jokers waarmee het ook buiten de toegestane uren op het circuit mag blijven en aan de wagens mag sleutelen. De eerste joker is door Lotus dus al meteen gebruikt.

“We hebben reeds heel wat van onze problemen opgelost maar iedere dag lijken er nieuwe op te duiken,” aldus Pastor Maldonado. “Al de problemen die we gekend hebben zijn ondertussen immers reeds opgelost. We moeten telkens ontdekken of de wagen ok is.”

“Het team probeert alles onder controle te krijgen. Alles draait meer rond de motor, niet rond de prestaties van de wagen. We weten niet waar we ons momenteel bevinden want we pushen nooit.”

Pastor Maldonado zal morgen de race als laatste moeten aanvatten. Teamgenoot Romain Grosjean vergaat het niet veel beter want de Fransman start morgen van op d twintigste plaats.

Lotus nam niet deel aan de eerste testweek in Jerez en dat breekt het team nu zuur op. Volgens Romain Grosjean zijn een deel van de problemen immers hieraan toe te schrijven.

“Soms heeft het wat met de motor te maken, soms met ERS, soms dan weer met de break-by-wire,” aldus Grosjean. “Er zijn problemen die we reeds tijdens de wintertests zouden ontdekt moeten hebben maar we hebben ze toen niet gezien omwille van allerlei andere problemen die we toen hadden. Het positieve is dan weer dat we weten waar we moeten zoeken en kijken.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pastor MaldonadoRomain GrosjeanLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België