“Nieuwe Renault-motor een halve seconde sneller”

21 mei 2016 — Volgens Remi Taffin zal de nieuwe Renault-motor er voor zorgen dat de F1-bolides die er mee rijden zo'n halve seconde sneller worden.


Renault is erg tevreden over de eerste tests die met de verbeterde power unit plaatsvonden op het Circuit de Catalunya.

“De tests waren zeer positief en toonden aan dat de motor krachtiger en beter ‘drivable’ is,” aldus Remi Taffin, het hoofd van de Renault F1 motorafdeling. “We hadden oorspronkelijk gepland om de nieuwe versie van de motor voor de eerste keer in Canada te gebruiken, wanneer de huidige generatie motoren hun cyclus ten einde is. Indien we de motoren echter klaar krijgen tegen Monaco dan zullen we de beschikbare exemplaren gebruiken in Monaco.”

Indien Taffin gelijk krijgt dan mag de concurrentie haar borst nat maken want volgens Taffin zal de nieuwe power unit van Renault er voor zorgen dat de F1-bolides zo’n halve seconde per ronde sneller worden.

“De power unit die gebruikt werd sinds de race in Australië was eigenlijk het voorzetten van het werk dat met de ‘Spec D’ power unit was gestart en die eind 2015 geïntroduceerd werd,” licht Taffin toe. “We verkenden enkele concepten begin 2016 en gingen er verder mee, bijvoorbeeld wat de turbo betreft. De nieuwe specificatie van de motor gaat zelfs nog verder en bevat serieuze wijzigingen op het vlak van de verbrandingsmotor. De interne verbrandingsmotor zal daardoor krachtigen en efficiënter worden. Dit zal ertoe leiden dat we ongeveer een halve seconde per ronde winnen. Voor deze upgrade hebben we slechts een beperkte hoeveelheid van onze beschikbare tokens gebruikt.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België