Nieuwe Renault-motor voor Red Bull in Brazilië

08 november 2015 — Red Bull heeft dan toch besloten om de nieuwe Renault krachtbron alsnog te gebruiken. Renault gebruikte voor de update maar liefst elf tokens voor haar motor, dat komend weekend in Brazilië voor het eerst gebruikt zal worden.

image
Renault was al een tijdje klaar met de nieuwe update voor haar krachtbron, maar zowel Red Bull als zusterteam Toro Rosso besloten om geen gebruik te maken van de update in Amerika en Mexico.

Tegenover Motorsport heeft Renault nu wel bevestigd dat de nieuwe krachtbron in Brazilië gebruikt zal worden. Het wordt de eerste grote update van Renault. Ze kwamen wel al eerder met enkele aanpassingen aan de motor, maar daarvoor werden geen tokens gebruikt. Nu werden er maar liefst elf tokens gebruikt voor deze update, waardoor er nog één token overblijft.

Red Bull zal het enige team zijn die de nieuwe motor zal gebruiken in Brazilië. Het is wel nog niet duidelijk als beide Red Bull rijders, Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat, met de nieuwe krachtbron zullen rijden.

Wat wel als vast staat, is dat de rijder die de motorwissel doorvoert meteen een gridstraf krijgt, aangezien beide Red Bull rijders al meer dan vier motoren gebruikt hebben dit seizoen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België