logo
 

Nieuwe safety car voor het nieuwe F1-seizoen

06 maart 2015 — Volgende week start het nieuwe Formule 1 seizoen in Australië. Vanaf dan zal ook de nieuwe safety car te bewonderen zijn.

image
Bernd Mayländer, de bestuurder van de safety car, heeft zijn oude SLS AMG moeten inruilen voor een gloednieuwe AMG GT S. Naast een nieuwe safety car, heeft Mercedes-Benz ook voor een nieuwe medical car gezorgd. Alan van der Merwe, de bestuurder van de medical car, zal met de vernieuwde Mercedes C 63 S rijden.

Laat ons even de specificaties van de nieuwe safety car bekijken. De nieuwe auto van Mayländer, oud DTM-rijder, beschikt over een V8-motor die 510 pk kan leveren. De topsnelheid van de safety car bedraagt maar liefst 310 kilometer per uur. Mayländer kijkt er in ieder geval naar uit: “Ik heb vijf jaar met de SLS AMG mogen rijden. Het was mijn wagen in de Formule 1. Maar nu kan ik niet wachten om in de nieuwe Mercedes AMG GT S plaats te nemen.”

Nu we het toch hebben over de safety car, kunnen we meteen wat meer informatie geven over de taken van de twee mensen in de safety car. Mayländer is de bestuurder van de safety car. Zijn taak is vrij duidelijk. Hij moet letten op de baan en de nerveuze Formule 1 rijders achter hem in de gaten houden. Naast Mayländer zit Peter Tibbetts. De 59-jarige Brit hoeft niet alleen de bestuurder bijstaan, maar hij staat ook in rechtstreeks contact met de wedstrijdleiding en heeft zo alles in de gaten. Met twee iPads aan boord van de safety car kan Tibbetts volgen wat er op het circuit gebeurd. Door een ingebouwd WiFi-punt in de wagen, kan de Brit live posities en rondetijden zien van de wagens en kan hij de race volgen.

Beide wagens, safety car en medical car, zijn een onafscheidelijk duo op vrijdag en zaterdag. Dan zie je beide wagens op hetzelfde moment op het circuit om de baan te controleren. Op zondag springen beide wagens in wanneer er iets is gebeurd op het circuit.

De vorige medical car, ook een Mercedes C 63, was opvallend door zijn opmerkelijk geluid. Hopelijk zal de nieuwe medical car ook zo klinken.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België