Nieuwe tentoonstelling toont privécollectie van Michael Schumacher

16 juni 2018 — In Keulen is een tentoonstelling geopend over Michael Schumacher, er zullen twaalf bolides uit zijn privécollectie te zien zijn.


Aan de hand van verschillende auto’s krijgen de bezoekers een overzicht van de rijkgevulde carrière van Michael Schumacher. De Duitser revalideert nog altijd van een zware hoofdblessure die hij overhield aan een skiongeval.

Naast zeven Ferrari’s vallen ook de Jordan 191, waarmee Schumacher debuteerde in de F1, en de beide Benettons waarmee hij zijn eerste twee titels veroverde, te bewonderen. De tentoonstelling werd op vrijdagochtend onthuld voor de pers bij ‘Motorworld Köln Rheinland’ waar een voormalige vliegtuighangar werd omgebouwd om vanaf vandaag ook het grote publiek van de indrukwekkende collectie te laten genieten.

De tentoonstelling is vanaf vandaag zeven dagen op zeven gratis toegankelijk voor het grote publiek. De manager van Schumacher, Sabine Kehm, vertelt dat dit de manier is van de familie om de fans te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun.

“Er staan bijzondere stukken uit zijn privécollectie,” aldus Kehm. “Het feit dat we de tentoonstelling hier bij motorworld in Keulen kunnen houden is ook perfect voor ons. Het is tegelijkertijd maar enkele kilometers van zijn thuisstad en we kunnen het combineren met de passie voor auto’s.”

Buiten de bolides van ‘Der Rekordmeister’ vallen er ook nog andere memorabilia te bewonderen zoals trofeeën en video’s met getuigenissen van onder andere Flavio Briatore, Jean Todt, Felipe Massa en Sebastian Vettel.

De organisatoren verwachten dat ongeveer een half miljoen fans per jaar de tentoonstelling zullen bezoeken. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België