Nieuwe ‘ultrasoft’ bandencompound is enkel voor stratencircuits bedoeld

24 november 2015 — Pirelli heeft bevestigd dat de nieuwe 'ultrasoft' bandencompound enkel voor de stratencircuits bedoeld is.


Pirelli kondigde enige tijd geleden aan dat er een vijfde bandencompound voor droge weersomstandigheden geïntroduceerd zou worden. Het is daarbij de bedoeling dat de teams meer strategische mogelijkheden krijgen alsook het spektakel in de Formule 1 te verhogen.

Om de fans bij de ontwikkeling van de nieuwe bandencompound te betrekken mochten ze kiezen tussen twee kleuren voor de nieuwe band. Het was uiteindelijk ‘paars’ dat het met 85% van de stemmen haalde als kleur voor de nieuwe ‘ultrasoft’.

Tot dusver was er echter enige onduidelijkheid over wanneer de ‘ultrasoft’ gebruikt zou mogen worden. Pirelli heeft nu echter laten verstaan dat de nieuwe bandencompound enkel op stratencircuits zal gebruikt worden.

“De bandencompound is enkel bedoeld voor de stratencircuits. Zoals we in Monaco en Singapore gezien hebben is de bandenslijtage er zeer laag momenteel,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van de Italiaanse bandenleverancier van de Formule 1, tegenover Motorsport.com. “De wagens glijden minder en de wijzigingen die we aangebracht hebben zorgen voor een hogere bandenslijtage.”

“Misschien zelfs iets te veel, maar door het gebrek aan testmogelijkheden zijn we er niet in geslaagd om bijkomende wijzigingen aan de bandencompound te doen. We moeten dus tevreden zijn met wat we hebben want de wagens zullen volgend jaar sneller zijn. Ieder jaar worden ze beter, dus wat vandaag ‘ok’ is kan misschien volgend jaar dramatisch anders zijn.”

Net als vorig jaar zullen de teams tijdens iedere race minimaal twee verschillende bandencompounds moeten gebruiken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België