“Nieuwe wagen McLaren moet zijn ware potentieel nog tonen”

30 maart 2016 — Volgens Eric Boullier mogen we nog veel verwachten van de MP4-31. De nieuwe wagen van McLaren heeft immers zijn ware potentieel nog niet getoond.


McLaren slaagde er tijdens de eerste race van het seizoen nog niet in om punten te behalen. In Melbourne toonde het team echter wel dat het competitiever is dan vorig jaar.

Fernando Alonso leek even op weg richting de punten maar crashte zwaar toen hij Esteban Gutierrez probeerde in te halen. Jenson Button zijn strategie was dan weer niet optimaal, waardoor hij buiten de punten eindigde.

Volgens Eric Boullier was de eerste race alvast bemoedigend en mogen we nog veel verwachten van de nieuwe wagen.

“We hopen zeker en vast op een minder dramatische race in Bahrein. We willen verder bouwen op de veelbelovende data die we verzameld hebben, die duidelijk aantoont dat we een mooie progressie geboekt hebben tegenover ons pakket van vorig jaar,” aldus Boullier. “Er zit in de wagen nog heel wat potentieel en snelheid. Het was alvast bemoedigend om te zien welke stap vooruit we gezet hebben tussen de laatste wintertest en de race in Melbourne. We blijven pushen en blijven onze sterke punten verder ontwikkelen door tijdens iedere race nieuwe updates te introduceren.”

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België