Nieuwkomers maken indruk tijdens kwalificatie

14 maart 2015 — Het is niet altijd even makkelijk om in vaders voetsporen te moeten treden en aan de verwachtingen te moeten voldoen. Toch kunnen de nieuwkomers bij Toro Rosso van een geslaagd eerste optreden spreken.

image
Verstappen maakte een fout in de tweede stint van Q2 en ging wijd, maar kon al bij al nog tevreden terugblikken. Een twaalfde positie is geen slecht resultaat in je allereerste race. “Het is jammer maar ik kan er nu niets meer aan veranderen. ik kijk uit naar morgen, mijn eerste echte F1 race. De wagen is goed en hopelijk kunnen we wat punten scoren.”

Nog beter ging het voor Carlos Sainz Jr. De zoon van rallylegende Sainz Sr. wist meteen al door te stoten naar Q3. Hij mag zijn wagen morgen op de vierde startrij parkeren op een zucht van Ricciardo in de Red Bull. “Ik voel me goed in de wagen. Het is wel moeilijk in te schatten wat ik kan morgen verwachten, maar ik kijk er echt naar uit.”

Minder indruk maakten sommige andere meer gevestigde waarden. Beide McLarens geraakten niet door Q1 en ook zusterteam Red Bull had omwille van problemen op de wagen bij Kvyat geen vlekkeloze dag. Benieuwd hoe de rookies het er morgen vanaf brengen als het geweld rondom hen volledig zal losbarsten.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België