Niki Lauda biedt Ferrari zijn excuses aan voor ‘schijtauto’

23 juli 2014 — Niki Lauda heeft zich geëxcuseerd voor het feit dat hij de wagen van Ferrari tijdens een interview een 'schijtauto' noemde.

image
Tijdens een interview met de Spaanse krant El Pais noemde Niki Lauda de Ferrari F14T een ‘coche de mierda’, of vrij vertaald een ‘schijtauto’ (Lees: Niki Lauda: “Ferrari en McLaren hebben schijtauto’s”). Er ontstond heel wat commotie door de uitspraak van de Oostenrijker die in 1975 en 1977 twee van zijn drie wereldtitels bij Ferrari veroverde.

Niki Lauda begrijpt nu dat zijn uitlatingen niet door de beugel kunnen en hij excuseert zich dan ook tegenover Ferrari en Luca di Montezemolo. Lauda heeft naar verluidt een telefoontje gepleegd met de grote baas van Ferrari om zich persoonlijk te verontschuldigen.

“Ik bied Ferrari, Luca di Montezemolo en de Italiaanse fans mijn excuses aan. Ik had het woord ‘schijtauto’ niet mogen gebruiken”, zei Niki Lauda tegenover het Italiaanse Gazzetta dello Sport. “Ik was verkeerd. Ik ga niet op zoek naar uitvluchten. Ik heb Luca di Montezemolo opgebeld en ik heb hem verteld dat het me enorm spijt. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik heb het interview zoals het in haar definitieve versie in de Spaanse krant is verschenen niet gelezen, maar mijn bewoordingen waren veel te sterk en daarvoor verontschuldig ik me dan ook.”

Niki Lauda had nu zelfs veel lof voor Ferrari. Volgens Lauda boekt Ferrari heel wat vooruitgang en hij verwacht zelfs dat Ferrari de resterende races van het seizoen een serieuze concurrent zal worden. Tot slot hoopt Lauda ook dat Kimi Raikkonen beter gaat presteren.

“Ik hoop dat Kimi het beter zal gaan doen. Hij is een kampioen en rijdt momenteel op plaatsen waar hij niet thuishoort,” aldus Lauda.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België