logo
 

Niki Lauda boos door moeilijkheden van Mercedes in Austin

27 oktober 2018 — Deze week kwam het goede nieuws dat Niki Lauda weer aan de betere hand is na een longtransplantatie. Lewis Hamilton laat weten dat de Oostenrijker helemaal niet gelukkig was met de prestaties van zijn team in Austin.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Hij was boos dat we de laatste race niet wisten te winnen,” aldus Hamilton in Mexico. “Hij wil dat we hier winnen.”

In theorie kon Lewis Hamilton afgelopen weekend zijn vijfde wereldtitel veiligstellen maar in de praktijk draaide dat anders uit. Zowel technische problemen als problemen met de afstelling gooiden roet in het eten en dat betekende zoveel dat Hamilton en de zijnen hun feestje met minstens een week moesten uitstellen.

Het nieuws dat Niki Lauda aan de betere hand is heeft het zelfvertrouwen van de ‘Silberpfeile’ echter een nieuwe boost gegeven.

“Hij is duidelijk veel in contact met iedereen hier in het team. Hij is een echte racer en hij houdt enorm veel van auto’s,” gaat Hamilton verder. “Hij is goed geluimd.”

“Hij is nog altijd dezelfde persoon, heel grappig over de telefoon, altijd grapjes aan het maken.”

Ook de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, was opgetogen over het feit dat zijn landgenoot aan de beterhand is.

“Net zoals iedereen bij Mercedes ben ik meer dan blij dat hij het ziekenhuis heeft mogen verlaten. Niki is een echte vechter,” vertelde Wolff de voorbije week aan ‘Bild.’ De Oostenrijker vertelde er meteen bij dat het nog wel een tijdje zou kunnen duren eer we Lauda weer in de paddock mogen verwachten.”

“Hij heeft een zware ingreep achter de rug en het zal nog een tijdje duren eer hij zijn oude zelf weer zal zijn. We kijken in elk geval uit naar zijn terugkeer,”

De medische staf die Lauda begeleidt in zijn revalidatie zinspeelde op het feit dat de drievoudige wereldkampioen wel eens vroeger zou kunnen terugkomen dan iedereen zou verwachten. Ze sluiten zelfs een terugkeer voor de seizoensfinale in Abu Dhabi niet uit.

Zijn behandelende arts Dokter Professor Klepetko omschrijft het in autosport termen: “Ik wil niet gissen, ik ben geen helderziende. De motor draait weer, nu moeten we nog wat aan het koetswerk werken.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België