logo
 

Niki Lauda: “De titel is nog niet binnen voor Mercedes”

12 oktober 2017 — Mercedes-raadgever Niki Lauda heeft niets dan lovende woorden over voor Lewis Hamilton maar hij wil nog niet gezegd hebben dat de titel al binnen is.


In een gesprek met het Duitse magazine ‘Auto, Motor und Sport’ steekt Lauda de loftrompet af voor de prestatie van Lewis Hamilton in Japan. Hij vindt het indrukwekkend hoe de Brit met zijn banden is omgesprongen en de perfecte start maakte. Hij is niet te beroerd om toe te geven dat de safety car-procedures hem daar misschien wel een handje bij geholpen hebben.

Lauda leeft ook wel in zekere zin mee met zijn ex-team Ferrari en hij vindt het ongelofelijk wat voor een pech ze bij de Scuderia hebben.

“Het is echt ongelofelijk, zoals wat er met die bougie gebeurd is. Wij hebben hetzelfde probleem gehad in de voormiddag toen we de motor lieten warm lopen. Die bougie hebben we in samenspraak met de FIA mogen vervangen maar ik denk dat er bij Vettel wel meer aan de hand was.”

Mercedes beleeft een wisselvallig seizoen, moet ook Lauda toegeven. Ze wisselen sterke met zwakkere races af en de oorzaken van de problemen laten zich niet snel benoemen, dat maakt het er niet gemakkelijker op.

“Dat wordt wel opgelost,” aldus Lauda. “Problemen met de auto moeten we kunnen vinden door de data te bestuderen. Problemen met de banden begrijpt niemand en in die zin staan we er niet beter of slechter voor dan de anderen.”

De drievoudige wereldkampioen kan niet anders dan toegeven dat Mercedes er goed voor staat met het oog op beide titels maar hij wil nog niet gezegd hebben dat ze binnen zijn.

“Ik geloof het pas als ik het zie. Maar ik moet toegeven dat het er almaar beter begint uit te zien. We blijven echter in alle races vol voor de overwinning gaan, dat zijn we verplicht. We kunnen het pas rustig aan gaan doen als het niet meer nodig is,” besluit Lauda.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België