Niki Lauda: “Er valt iets te zeggen voor de bestraffing van Rosberg”

01 augustus 2016 — Niki Lauda kan zich vinden in de bestraffing die Nico Rosberg kreeg voor zijn inhaalmanoeuvre op Max Verstappen.


De Duitser plaatste een inhaalmanoeuvre ter hoogte van de hairpin maar ging daarbij erg lang rechtdoor alvorens in te sturen voor de bocht. Verstappen moest breed gaan en naast het circuit rijden, waarop de stewards een onderzoek instelden naar het manoeuvre.

Uiteindelijk gaven de stewards Rosberg een tijdstraf van vijf seconden. Rosberg zelf zei over de boordradio dat hij zijn stuur blokkeerde waardoor hij zo lang rechtdoor ging.

De Duitser onderging vervolgens tijdens zijn volgende pitstop de tijdstraf maar tot overmaat van ramp was er een probleem met de stopwatch van het team, waardoor Rosberg acht seconden in plaats van vijf seconden stil stond.

Lauda denkt niet dat die drie seconden extra het uiteindelijke resultaat van de race beïnvloed hebben. Wat de bestraffing zelf betreft kan Lauda zich dan weer wel verzoenen met wat de stewards oordeelden.

“Om eerlijk te zijn denk ik dat het ‘OK’ is,” zei Niki Lauda achteraf. “Je kan het inderdaad zo interpreteren dat hij te breed is gegaan. Volgens wat ik begrepen heb is het fifty-fifty wat de beslissing betreft en als dat is wat ze beslissen dan kan je daar niets aan doen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België