Niki Lauda: “Ferrari en McLaren hebben schijtauto’s”

21 juli 2014 — Mercedes domineert momenteel de Formule 1, en dat is Niki Lauda blijkbaar enigszins naar het hoofd gestegen want de Oostenrijker is in zijn oordeel wel erg hard voor de concurrentie ...

image
Niki Lauda mag dan wel een mooie F1-carrière achter de rug hebben en al jarenlang een ‘F1-expert’ zijn voor onder meer de Duitse zender RTL, echt respectvol tegenover de concurrentie is hij dezer dagen niet.

In een interview met de Spaanse krant ‘El Pais’ laat Niki lauda immers weten dat hij vindt dat Ferrari en McLaren over schijtauto’s beschikken.

“Ferrari ha hecho un coche de mierda”, zo lezen we op de website van ‘El Pais’, wat vrij vertaal betekent: “Ferrari heeft een schijtauto”. Ook de wagen van McLaren vindt Niki Lauda blijkbaar een schijtauto. “Ze hebben dezelfde motor als ons, maar wel een schijtauto.”

En wat de manier van werken bij Ferrari, daar heeft hij geen enkel goed woord over. Volgens Lauda probeert Ferrari heel wat ondoordachte dingen om het tij te doen keren, maar zouden ze beter moeten weten. Hij leeft dan ook mee met Fernando Alonso.

“Niemand mag zich illusies maken en denken dat alles op één nacht tijd plots zal veranderen. Fernando Alonso moet dan ook erg teneergeslagen zijn, aangezien hij al jarenlang rijdt met een wagen die niet werkt. Maar het geld dat hij ervoor krijgt zal zijn lijden enigszins verzachten.”

Blijkbaar is Niki Lauda wel vergeten in welke situatie Mercedes de voorbije jaren zelf verkeerde. En werd Mercedes ook niet de voorbije jaren verslagen door Alonso in een Ferrari die volgens Lauda niet functioneerde?

Succes is vergankelijk, zeker in de Formule 1. Kijk maar naar wat Sebastian Vettel dit seizoen meemaakt. Hopelijkt houdt Niki Lauda daar rekening mee ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België