Niki Lauda: “Ferrari zal in Singapore favoriet zijn”

11 september 2017 — Mercedes mag dan wel redelijk vlot de GP van Italië gewonnen hebben, Niki Lauda verwacht dat Ferrari in Singapore de rollen zal omdraaien.


Een dubbeloverwinning in de achtertuin van Ferrari behalen, het raceweekend in Italië had voor Mercedes niet beter kunnen verlopen. Met de GP van Singapore staat echter meteen daarna één van de moeilijkste raceweekends voor Mercedes op het programma.

Niki Lauda vreest dat de race op het stratencircuit van Singapore opnieuw een serieuze beproeving zal worden voor Mercedes en dat Ferrari er wel eens zou kunnen terugslaan.

“Wij wonnen in Monza en dat was erg jammer voor Ferrari, zeker gezien hun speciaal event,” vertelde Lauda tegenover het Italiaanse ‘Corriere dello Sport’. “In Singapore keert Vettel de rollen misschien om.”

“Ferrari is al dikwijls sneller dan Mercedes geweest. In Spa was het erg close met Vettel. Oké, in Monza was het misschien minder, maar volgens mij kwam dat door een fout van Ferrari in de setup.”

Volgens Lauda is Ferrari in Singapore overduidelijk de favoriet, al zal Mercedes uiteraard alles in het werk stellen om zelf te winnen.

“Ferrari zal de favoriet zijn in Singapore maar aan de andere kant is het moeilijk om te zeggen wie er zal winnen. Ik hoop dat het Hamilton zal zijn.”

Tot slot liet Lauda nog verstaan dat Ferrari, ondanks zijn eigen rol bij Mercedes, nog steeds een bijzondere plaats in zijn hart heeft. Lauda reed zelf verschillende jaren voor de Italiaanse renstal en veroverde met Ferrari twee wereldtitels.

“Mijn hart is bij Ferrari maar mijn hoofd bij Mercedes. Dat is oké voor mij,” aldus Lauda.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België