logo
 

Niki Lauda geeft Rosberg advies voor de titelstrijd

29 april 2015 — Nico Rosberg heeft van Niki Lauda wat advies gekregen voor zijn titelstrijd met Lewis Hamilton.


Hamilton haalde het dit seizoen tot dusver telkens tijdens de kwalificatie en ook tijdens de races was Hamilton steeds de meerdere van Rosberg. Bovendien zorgt het feit dat Ferrari dit seizoen veel sterker is er mee voor dat Rosberg al tegen een achterstand van 27 punten op Hamilton aankijkt.

De Duitser kreeg dan ook al enkele mentale opdoffers te verwerken maar Niki Lauda geeft de Duitser wat advies voor de rest van het seizoen.

“Nico heeft een van de moeilijkste taken die je kan hebben,” zei Lauda tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Lewis is momenteel in topvorm en maakt zo goed als geen fouten. Zijn zelfvertrouwen is eindeloos.”

“Nico moet niet op zoek gaan naar eindeloos veel ingewikkelde verklaringen, hij moet simpelweg toegeven dat hij een fout heeft gemaakt. Hij moet de mentale druk wegnemen en beginnen racen alsof het seizoen tijdens de volgende race pas begint.

“Nico moet het momentum van Lewis doorbreken. Hij moet alles vergeten dat voordien gebeurd is en Lewis onder druk zetten. Indien hij hem één keer op pure snelheid kan verslaan dan zal Hamilton beginnen nadenken,” besluit Lauda.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België