logo
 

Niki Lauda heeft het ziekenhuis opnieuw verlaten

17 januari 2019 — F1-legende Niki Lauda heeft het ziekenhuis in Wenen opnieuw mogen verlaten, dit nadat hij er was opgenomen omwille van een griep die mogelijk voor ernstige complicaties kon zorgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Niki Lauda (@nikilauda_official) op

In de zomer van 2018 onderging Lauda met spoed een longtransplantatie nadat hij aanvankelijk met ziekteverschijnselen vervroegd uit vakantie moest terugkeren. Na de longtransplantatie verbleef Lauda nog lange tijd in het ziekenhuis om eventuele complicaties te vermijden.

Uiteindelijk mocht Lauda het ziekenhuis in Wenen verlaten en bracht hij de feestdagen samen met familie door op Ibiza. Daar kreeg de drievoudig F1-kampioen echter opnieuw af te rekenen met ziekte.

Lauda werd overgebracht naar het ziekenhuis in Wenen waar hij ook zijn longtransplantatie onderging, dit zodat het ziekenhuis kon opvolgen of er naar aanleiding van zijn zware griep geen complicaties ontstonden.

Tegenover het persbureau APA bevestigde Walter Klepetko van het AKH-ziekenhuis in Wenen dat Lauda de toestemming heeft gekregen om het ziekenhuis te verlaten. Volgens Klepetko was de toestand van Lauda nooit levensbedreigend en was kunstmatige beademing niet noodzakelijk. De opname van Lauda was hoofdzakelijk uit bezorgdheid omdat zijn immuunsysteem nog steeds verzwakt is.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer we Niki Lauda in zijn rol als Mercedes-adviseur opnieuw in de F1-paddock zullen terugzien. Aanvankelijk liet mercedes-motorsportbaas Toto Wolff uitschijnen dat hij hoopte dat Lauda er tijdens de start van het F1-seizoen 2019 in Melbourne bij zou zijn. Gezien de recente opname in het ziekenhuis is het echter hoogst onzeker dat Lauda tegen 17 maart voldoende fit zal zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België