logo
 

“Niki Lauda heeft nog een lange weg af te leggen”

03 februari 2019 — Naar alle waarschijnlijkheid zullen we tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen in Melbourne geen Niki Lauda te zien krijgen in de Mercedes-box. Volgens Dr Helmut Marko heeft zijn landgenoot nog een lange weg af te leggen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De drievoudige wereldkampioen Formule 1 is nog steeds herstellende na een longtransplantatie in de zomer van 2018. Door zijn verzwakt afweermechanisme belandde Lauda in december ook nog eens op intensieve zorgen door een griepaanval.

“Lauda heeft nog een lange weg af te leggen,” aldus Marko. “Hij zal veel geduld moeten hebben en hij zal zijn team bijstaan per telefoon.”

De Mercedes-raadgever zal dus noodgedwongen moeten thuisblijven en zich toeleggen op zijn revalidatie. Zijn zoon, Mattias, vertelt aan ‘Gazetta dello Sport’ dat zijn vader dat met enorm veel vechtlust doet.

“Pa heeft een complexe operatie achter de rug en heeft moeilijke momenten gekend maar hij heeft een sterk karakter en blijft vechten.”

“Hij moet fysiotherapie doen om weer op krachten te komen. Hij traint met veel vuur en ik hoop dat we hem snel weer in goede conditie zien.”

“Ik spreek elke dag met hem. Als ik niet daar ben dan is mijn broer Lucas bij hem, één van ons twee is altijd in Oostenrijk.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België