logo
 

Niki Lauda: “Het gaat de verkeerde richting uit bij Verstappen”

16 april 2018 — Volgens Niki Lauda moet Max Verstappen leren uit de fouten die hij maakt, iets dat volgens Lauda te weinig gebeurt bij de Nederlander.


Verstappen raakte tijdens de GP van China betrokken bij twee opmerkelijke incidenten. Enerzijds wou hij Hamilton passeren in de achtste bocht, iets dat bijna onmogelijk is. De Nederlander ging daarbij overhaast te werk, ging breed naast de baan, en ontsnapte zo aan een mogelijke aanrijding met Hamilton.

Even later volgde er nog een fase die nog meer voer voor discussie was. Verstappen was veel te enthousiast toen hij Sebastian Vettel in de hairpin probeerde in te halen. Verstappen reed tegen Vettel en beide wagens kwamen in een spin terecht.

Vettel kon ternauwernood met een beschadigde Ferrari als achtste finishen terwijl Verstappen een tijdstraf kreeg van tien seconden en vijfde werd. Door zijn twee onstuimige acties verloor Verstappen op zijn minst een podiumplaats en mogelijk ook de overwinning.

Volgens Niki Lauda moet Verstappen dringend wat meer nadenken alvorens hij iets doet. Zeker wanneer hij meer races wil winnen en ooit wil strijden voor de wereldtitel dan zal hij iets voorzichtiger moeten zijn, zo meent Lauda.

“Het was volledig Max zijn fout,” aldus Niki Lauda. “Naarmate je meer races hebt gereden zou je juist slimmer moeten worden, zeker wanneer je ooit wereldkampioen wil worden. Bij hem gaat het echter net de andere richting uit.”

“Hij moet zijn zaakjes op orde krijgen. Niemand kan hem daarbij helpen,” besloot Lauda.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België