Niki Lauda vreest dat Mercedes een moeilijk jaar tegemoet gaat

15 maart 2017 — Niki Lauda vreest dat 2017 het jaar zal worden dat Mercedes zich niet meer helemaal aan de top van de F1 zal bevinden.


Lauda reageert daarmee op wat hij heeft gezien tijdens de twee wintertests in de Formule 1. Tijdens die acht testdagen reed Mercedes het meeste aantal ronden. Een technisch probleem mag dan wel een zeldzaamheid geweest zijn, toch maken ze zich bij Mercedes zorgen.

Het was immers Ferrari dat met de meeste aandacht ging lopen. De Ferrari SF70H toonde zich niet alleen snel maar ook betrouwbaar. Bovendien verwacht Mercedes dat ook Red Bull dit jaar een serieuze uitdager voor de titel zal zijn.

Toch hoor je vooral dat Mercedes wel weer opnieuw het te kloppen team zal zijn, al wil Niki Lauda daar niet van weten.

“Iedereen zegt dat, wanneer je naar het verleden kijkt, dat Mercedes opnieuw zal winnen,” zei Lauda tegenover de Duitse zender ‘RTL’. “Die mensen zijn echter naïef. Ik denk dat we een moeilijk jaar tegemoet gaan.”

“Momenteel kan niemand zeggen wie er in Melbourne het snelste zal zijn. Wat nu al wel vast staat is dat iedereen dichter bij elkaar zal zitten.”

Een eerst voorlopig antwoord zullen we dus krijgen in Melbourne, waar binnen anderhalve week de eerste race van het seizoen wordt verreden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België