Niki Lauda waarschuwt Mercedes: “Ferrari is opnieuw Ferrari”

28 december 2015 — Mercedes mag dan wel de voorbije twee F1-seizoenen gedomineerd hebben, het is geen garantie op succes in 2016. Niki Lauda heeft het Mercedes F1 team dan ook gewaarschuwd dat Ferrari er opnieuw zal staan.


Ferrari zette tijdens het voorbije seizoen een serieuze stap vooruit. Vooral tijdens de winterperiode maakte de Italiaanse renstal een sprong vooruit, waarmee het de kloof met Mercedes opmerkelijk verkleinde.

Echt zich mengen in de titelstrijd kon Ferrari nog niet, maar bij Mercedes zijn ze er duidelijk voor bevreesd dat Ferrari dat volgend jaar wel zal kunnen doen. Niki Lauda probeert iedereen binnen Mercedes dan ook scherp te houden en daarvoor stuurt hij een opmerkelijke waarschuwing uit.

“Ferrari is opnieuw Ferrari,” zei Niki Lauda tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “We hebben gezien hoe ze ons ingehaald hebben en de kloof verkleinden.”

“Sebastian Vettel heeft het ons moeilijk gemaakt. Hij is immers snel, heeft races gewonnen en zijn honger naar succes is groter geworden.”

Niki Lauda vreest dan ook vooral dat Ferrari in 2016 echt een bedreiging zal vormen voor Mercedes.

“Ze zijn op de goede weg en kunnen nog vooruitgang boeken. Ferrari kan zich op het vlak van het chassis, de aërodynamica en de aandrijflijn nog verbeteren,” besluit Lauda.

Vooral de start van het nieuwe seizoen zal volgens de Oostenrijker veelbetekenend zijn. Tijdens de eerste races zal volgens Lauda snel duidelijk worden hoe de kaarten liggen.

“Ik denk dat de eerste drie races in 2016 heel wat zullen zeggen over het verdere verloop van het seizoen,” aldus Lauda.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België