logo
 

Niki Lauda wordt vandaag 70 jaar

22 februari 2019 — Vandaag mag Niki Lauda zeventig kaarsjes uitblazen en wij van F1Journaal willen ‘The Computer’ graag het beste wensen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Niki Lauda (@nikilauda_official) op

We kennen Andreas Nikolaus Lauda, Niki voor de vrienden, als drievoudige wereldkampioen Formule 1, zijn vreselijke crash op de nürburgring in 1976 en de littekens die hij daar aan over hield in het aangezicht. Wat we echter het meeste onthouden van Lauda is zijn ongelooflijk doorzettingsvermogen en vechtlust want als deze crash ter sprake komt wordt het steevast gevolgd door een “maar hij zat zes weken later alweer achter het stuur van zijn Ferrari.”

Vandaag is Lauda verbonden aan Mercedes als adviseur maar helaas kwam de Oostenrijker het voorbije jaar vooral in het nieuws door gezondheidsproblemen. In de zomer onderging hij een longtransplantatie en tijdens zijn herstel daarvan kreeg hij af te rekenen met een griepaanval die hem weer op intensieve zorgen deed belanden.

Volgens zijn Mathias vecht zijn vader als een leeuw om terug te keren en wil hij zo snel als mogelijk terug naar zijn normale leven keren. Hij voegde daar ook nog aan toe dat daar geen tijdslimiet op staat, het is belangrijk dat zijn lichaam eerst weer sterker wordt.

Wij van F1Journaal wensen Niki Lauda alvast een gelukkige verjaardag toe!

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België