logo
 

Niki Lauda wraakzuchtig omdat Lauda-bocht niet meer bestaat

17 mei 2014 — De 'Lauda Kurve' op het F1-circuit in Oostenrijk bestaat niet meer en daar is Niki Lauda enorm teleurgesteld over.

image
De vijfde bocht op het circuit nabij Spielberg werd naar Niki Lauda genoemd. Nu het circuit echter werd omgedoopt tot de Red Bull Ring en er dit jaar opnieuw een F1-race op het circuit zal plaatsvinden zullen de commentaren de vijfde bocht niet langer als ‘Lauda Kurve’ vermelden.

Er werd immers beslist om de ‘Lauda Kurve’ van naam te veranderen. Voortaan heeft de vijfde bocht van de Red Bull Ring ‘Pirelli Kurve’ als naam. En daar zit naar verluidt het nodige sponsorgeld voor iets tussen want ook de ‘Gerhard Berger Kurve’ bestaat niet meer, die luistert voortaan naar de naam ‘Würth Kurve’. Alleen de ‘Jochen Rindt Kurve’ bestaat nog, al is het maar de vraag of dat nog zo zal blijven.

Niki Lauda is ondertussen alvast teleurgesteld door de naamswijziging en zint op wraak.

“Ik diep teleurgesteld hierover”, zei Niki Lauda tegenover de Oostenrijkse ‘Kleine Zeitung’. “Ik denk dat men dit gedaan heeft omdat ik nu bij Mercedes werk en we Red Bull momenteel aan het inmaken zijn. Als straf zal Mercedes een dubbelzege behalen in Spielberg.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië