Niki Lauda zeker dat Nico Rosberg contract verlengt bij Mercedes

28 mei 2016 — Niki Lauda verwacht dat Nico Rosberg een nieuw contract tekent bij Mercedes. Dit zou zelfs in de komende drie weken gebeuren.


WK-leider Nico Rosberg loopt einde contract met zijn huidige team Mercedes. Dit zorgde reeds voor de nodige speculaties dat Rosberg zou verhuizen naar Ferrari in 2017. Rosberg is deel van de Mercedes-familie sinds ze opnieuw als fabrieksteam in de Formule 1 zijn gekomen in 2010 nadat ze het Brawn-team overnamen.

Niki Lauda hoopt dat Rosberg snel zijn handtekening zet onder een nieuw contract en ziet ook geen enkele reden waarom de Duitser dat niet zou doen.

“Ik ben er zeker van dat wij Nico bij ons willen houden en dat Nico ook wil blijven”, zei Lauda tegenover Sky Sports. “Ik zie geen enkel probleem en alles zal snel afgerond worden. We zullen het moeten beslissen in de komende drie weken. Zo zie ik het, zodat er zekerheid is dat we samen blijven werken de komende jaren.”

Ook Toto Wolff wil Rosberg graag bij het team houden. Hij is immers op dit moment de grootste kanshebber op de wereldtitel. “Nico is al deel van onze familie sinds alles begon in 2010. Hij is de leider in het kampioenschap, hij won zeven races na elkaar,... Niemand twijfelt ooit aan zijn mogelijkheden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België