logo
 

Nog 7 dagen !

10 maart 2013 — Nog een weekje geduld en de Formule 1 fans zullen weer getrakteerd worden op een ongetwijfeld spannend en mooi raceseizoen. Binnen 7 dagen weten we immers het resultaat al van de eerste race van het nieuwe seizoen.

image
De Formule 1 gaat binnen een weekje aan zijn 64ste seizoen beginnen. Veel mensen voorspellen dat de wagens dit seizoen leuker zullen zijn om naar te kijken dan het vorige seizoen. De reden is simpel: bijna niemand vond de getrapte neus, die vorig jaar zomaar uit het niets kwam aanzetten, mooi. Ook Michael Schumacher niet. Aangezien de laatste race van 2012 ook de laatste race was voor Michael, kreeg hij de Formule 1 wagen, waarmee hij de snelste tijd wist te rijden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco, cadeau. “het is een prachtige wagen, maar aan de neus zal ik enorm moeten wennen” grapte de Duitser. De wagen wordt geschat rond de 1 miljoen euro.

Dus exit Schumacher. Wie zou er in de plaats komen? Het antwoord kwam uit een verassende hoek. Het was niemand minder dan Lewis Hamilton. Er waren opvallend veel mensen die schrokken want niemand verwachtte dat Hamilton het McLaren team zou verlaten. Dit om de simpele reden omdat Lewis al van zijn 13 jaar met het team samenwerkt. Whitmarsh liet duidelijk weten dat hij het een grote fout vond. “Maar ik heb respect voor Lewis zijn beslissing en ik wens hem het beste” voegde hij er nog aan toe.

Niet alleen de rijders die we al kennen van vorige jaren schuiven door naar andere teams. Er zijn ook nieuwe gezichten op het toneel verschenen. Marussia zal zich een heel ander team tonen met Jules Bianchi(23) en Max Chilton (21) achter het stuur. Allebei nog zeer jong en ze zullen zeker veel te bieden hebben. Verder hebben we Giedo van der Garde (21)  die naast Charles Pic zal rijden in de Caterham. Pastor Maldonado op zijn beurt krijgt Valtteri Bottas (23) als teammaat en tenslotte krijgt Sauber ook nog een nieuwe naam, namelijk Esteban Gutierrez (21) . Hij zal Nico Hulkenberg bijstaan in het team. Onze Belg Jerome D’Ambrosio mogen we natuurlijk ook niet vergeten, die blijft aan de slag als testrijder bij Lotus.

Het seizoen zal dit jaar bestaan uit 19 races. Aanvankelijk was het de bedoeling er 20 te hebben, maar de F1-race die normaal moest plaatsvinden in New Jersey, vlakbij New York, werd echter uitgesteld naar 2014. Het seizoen begint zoals altijd met de grote prijs van Australië. Het circuit is 5,303 km lang en het ronderecord staat op naam van Michael Schumacher, die in 2004 de streep wist te behalen in 1minuut 24 seconden en 125 hondersten.

geschreven door Michiel

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België