logo
 

Nog alternatorproblemen op komst?

20 september 2012 — Bij Renault zitten ze nog steeds met de handen in het haar door de vele problemen die er zijn met alternatoren.

Tijdens het raceweekend in Monza ondervonden diverse rijders problemen met de alternator. Het zorgde ondermeer voor de opgave van Vettel tijdens de GP van Italië. Ook onze landgenoot Jerome D’Ambrosio zijn alternator stond op het punt om stuk te gaan.

Tijdens de GP van Europa in Valencia moesten Vettel en Grosjean eveneens reeds opgeven. Vervolgens wijzigde Renault het ontwerp van de alternatoren maar toch waren er opnieuw verschillende problemen in Italië.

Bij Renault hebben ze nu de twee kapotte alternatoren van Red Bull alsook de alternator van D’Ambrosio, die dus stuk zou gaan, uitgebreid geanalyseerd. Renault kwam tot de conclusie dat specifieke onderdelen van de alternatoren zijn stukgegaan, maar het weet nog steeds niet waarom net deze onderdelen zijn stukgegaan.

Daarom zullen Webber en Vettel tijdens de oefensessies op vrijdag met een nieuw ontwerp van de alternator rijden. Bij Renault willen ze echter dat al de teams die met haar motoren en alternatoren rijden voor de race een oude specificatie gebruiken. Die specificatie werd zonder problemen gebruikt na de race in Valencia en voor de nieuwe alternator werd geïntroduceerd in Spa-Francorchamps.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België