Nog geen akkoord over aanpassing kwalificatie

03 april 2016 — Na anderhalf uur vergaderen in de F1-paddock van Bahrein is er geen akkoord bereikt over de aanpassing van de kwalificatie in de Formule 1.


Vlak voor de start van het F1-seizoen werd de nieuwe kwalificatie met ‘knock-outsysteem’ geïntroduceerd. Tijdens het eerste raceweekend draaide die kwalificatie echter uit op een grote teleurstelling.

In plaats van de spanning te verhogen werd het tegendeel bereikt. Heel wat rijders stapten immers vroegtijdig uit hun wagen, bovendien was de kwalificatie enkele minuten voor het einde ervan reeds beslist. In Bahrein volgde grotendeels een herhaling van dat scenario en er volgde net als na de kwalificatie in Melbourne heel wat kritiek.

De teambazen vonden dat er actie ondernomen moest worden en stelden al in Australië voor om terug te keren naar het oude kwalificatieformat uit 2015 waarbij telkens aan het einde van Q1, Q2 en Q3 de traagste rijders afvallen. Er werd echter geen akkoord bereikt en ook in Bahrein werd de kwalificatie daardoor afgewerkt volgens het fel bekritiseerde ‘knock-outsysteem’.

Wel werd er een nieuw overleg op zondagochtend in Bahrein gepland en dat met alle teams, de FIA en Pirelli. Na anderhalf uur vergaderen werd er echter geen unaniem akkoord bereikt. Dergelijk unaniem akkoord is echter vereist om aanpassingen aan het reglement te doen aangezien het F1-seizoen reeds bezig is.

Komende donderdag zullen de teams, de FIA en Pirelli opnieuw samenkomen en de mogelijke aanpassing van de kwalificatie in de Formule 1 verder bespreken. Pas dan zal waarschijnlijk duidelijk worden hoe de kwalificatie voor de GP van China, de derde race op de F1-kalender, zal verlopen.

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België