Nog geen upgrades voor Ferrari in Sepang

19 maart 2012 — Ferrari heeft zijn start van het nieuwe seizoen waarschijnlijk niet genomen zoals ze op voorhand gehoopt had. Tijdens de kwalificaties stelde de Italiaanse renstal zwaar teleur, gelukkig wist Fernando Alonso met zijn vijfde positie in de race de schade toch nog enigszins te beperken.

Dat Ferrari nog veel werk voor de boeg heeft staat als een paal boven water. Toch heeft Ferrari bevestigd dat er voor de volgende race nog geen updates voor de F2012 zullen zijn, dit uiteraard door de korte tijdspanne met de vorige race.

Er zullen geen technische updates zijn voor de wagen in Sepang, het team zal moeten roeien met de riemen die het heeft. We moeten de instellingen van de wagen zo goed mogelijk aan het circuit van Sepang aanpassen, dat zeer verschillend is van dat in Melbourne,” deelde “Il Cavallino Rampante” mee.

Volgens Ferrari is het zeer belangerijk om op het circuit in Maleisië een goed evenwicht te vinden tussen downforce en topsnelheid aangezien er in de eerste en derde sector van het circuit rechte stukken zitten.

Toch lijkt vooral de topsnelheid bij de nieuwe Ferrari momenteel het grootste knelpunt te zijn. Tijdens de race in Australië haalde Alonso een topsnelheid van 304 kilometer per uur, ongeveer 10 kilometer per uur minder dan Jenson Button, de winnaar van de race.

“Het gebrek aan topsnelheid werd al aangekaart door Stefano Domenicali en beide piloten als hetgene waar we nog het meest aan moeten werken om de wagen op hetzelfde niveau als de concurrentie te krijgen.”

Het team deelde ondertussen ook nog mee dat Pat Fry en Stefano Domenicali zijn teruggekeerd naar Maranello om aan de wagen te werken. Fernando Alonso is zondag meteen naar Maleisië vertrokken terwijl zijn collega Felipe Massa nog tot maandagavond in Australië blijft om vervolgens zijn teamgenoot gezelschap te gaan houden.


Geschreven door Nicolas Delay

Categorieën:

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië