Nog steeds geen akkoord over uitstellen FRIC-verbod

16 juli 2014 — Het ziet er niet naar uit dat de F1-teams een akkoord zullen bereiken om het FRIC-verbod uit te stellen.

image
De FIA liet na de GP van Duitsland weten dat een FRIC-ophanging vanaf de GP van Duitsland verboden is, tenzij alle teams het er over eens zijn dat het systeem behouden mag blijven. Maar gisterenavond was er nog steeds geen akkoord bereikt onder de teams om het verbod uit te stellen.

McLaren liet zelfs al weten dat het komend weekend zonder FRIC-ophanging zou rijden (Lees: Geen FRIC meer vanaf GP van Duitsland: “McLaren verwijdert controversieel systeem”). McLaren wil immers niet riskeren dat het met het systeem zou rijden en dat andere teams vervolgens een protest zouden indienen waardoor ze uitgesloten worden. Wellicht volgen ook nog andere teams aangezien er gisterenavond nog steeds geen akkoord was onder de teams over het uitstellen van het verbod.

De FIA liet verstaan dat het ook niet meer verwacht dat de F1-teams een akkoord zullen bereiken, waardoor het FRIC-verbod een feit zou zijn. Diezelfde FIA liet meteen ook weten dat het verbod niet actief gehandhaafd zou worden, maar dat betekent nog niet dat teams zomaar met een FRIC-ophanging zullen blijven rijden.

De wedstrijdleiding kan immers besluiten dat een FRIC-ophanging een beweegbaar onderdeel is en teams die het systeem niet gebruiken kunnen protest indienen. Geen akkoord betekent met andere woorden een onmiddellijk verbod op FRIC en dat kan drastische gevolgen hebben voor de onderlinge krachtsverhoudingen in de Formule 1.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België