Nog steeds geen Porsche op de F1-grid

08 februari 2011 — Enige tijd geleden liet men ons verstaan dat het Duitse automerk Porsche opnieuw haar deelname in de Formule 1 aan het overwegen zou zijn. Om dit gerucht hard te maken moet de FIA eerst duidelijker zijn met de toekomstplannen van de sport.

Dat de Duitsers het de afgelopen seizoenen niet meer voor de F1 hebben was al even duidelijk. We laten het pensioen van Michael Schumacher in 2006 ditmaal in het midden maar bij deze werd het gelijk ook nog even aangehaald.

Niet veel later moesten de Duitse organisatoren al serieus onderhandelen om één van de twee Duitse circuits op de kalender te houden. Een beurtrol werd uiteindelijk de oplossing maar dan wel mits enkele wijzigingen aan de circuits. Waaraan zagen we nog dat Duitsland de sport niet langer als rendabel ziet?

De komst van het legendarische Mercedes dat in 2010 met Michael Schumacher de wereld van de autosport eventjes volledig naar zich haalt. Wel mogen we niet vergeten dat BMW, Audi, Porsche en verdere Duitse merken het pad van Mercedes niet volgen. Via de Formule 1 kunnen automerken uit grote landen een opvallende stijging in de verkoop van hun wagens verwezenlijken.

Toch is men dus bijvoorbeeld bij Porsche (Volkswagen) nog voorzichtig en wenst men eerst dat de FIA aan duidelijkere toekomstplannen werkt. Waarschijnlijk gaat men bij Porsche, net als Ferrari, niet akkoord met het gebruik van lichtere motoren in de nabije toekomst.

“Men beschikt over een reglement dat nog veel te onduidelijk is. We hebben geen zekerheid inzake de technische mogelijkheden naar de toekomst toe. De F1 vraagt om grote investeringen en in ruil daarvoor wensen wij toch wel eerst meer zekerheid te krijgen”, aldus de voorzitter van Porsche.


Geschreven door Manuel Houben

Categorieën:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België