Nog steeds onrustig in Bahrein maar F1-race gaat door

21 februari 2013 — In Bahrein is het nog steeds onrustig maar de Formule 1 zal net als vorig jaar afreizen naar daar. Bernie Ecclestone laat weten dat de race zeker doorgaat.

image
In 2011 werd de GP van Bahrein op het allerlaatste moment geannuleerd omwille van de onlusten die er waren in het land. De annulatie kwam er omdat de F1-teams niet naar Bahrein wensten af te reizen. Het was immers niet mogelijk om de veiligheid van het personeel te garanderen. Door de Arabische lente waren er hevige volksprotesten en incidenten met de politie.

Ook vorig jaar scheelde het niet veel of de F1-race was niet doorgegaan. Er waren nog steeds protesten, maar de Formule 1 zette deze keer door en de GP van Bahrein ging gewoon door.

Vandaag, zo’n twee jaar later is de rust in Bahrein nog steeds niet weergekeerd. Er zijn nog steeds protesten maar Bernie Ecclestone heeft laten weten dat de F1-race zoals gepland zal doorgaan. Ook de organisatoren zijn enthousiast over de race die zal plaatsvinden op 21 april.

Sjeik Isa bin Salman Al Khalifa, de directeur van Bahrein International Circuit, laat weten dat men hoopt om dicht bij het bezoekersrecord van zo’n 100 000 bezoekers te komen. Vorig jaar bezochten zo’n 70 000 toeschouwers de GP van Bahrein. Het record dateert uit 2010.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België