logo
 

“Nog steeds op titelkoers”

02 juni 2013 — Kimi Raikkonen heeft een streep getrokken onder de GP van Monaco, en is helemaal klaar voor Canada. image

De Fin was alweer op weg naar een mooi aantal punten toen McLaren-rijder Sergio Perez zijn race naar de vaantjes hielp. De Mexicaan pakte uit met een veel te agressief inhaalmaneuver, wat resulteerde in een aanrijding. Raikkonen moest nog een extra pitstop afwerken, waardoor hij ver terug viel. Uiteindelijk kon de voormalig wereldkampioen zijn Lotus toch nog naar het laatste puntje rijden.

“Een schamele troost, wanneer je weet dat we op een mooie vijfde plaats aan het rondrijden waren. Niemand wil zo’n resultaat in duigen zien vallen door toedoen van een andere rijder. Het was een slechte uitkomst die nog een stuk slechter kon zijn, maar ook heel wat beter. Maar Monaco is verleden tijd, en ik ben al weer helemaal klaar voor de race in Canada.” meent de Fin.

Over de titelstrijd is Raikkonen duidelijk. Door de snelheid die de wagen toonde voor het incident is de Iceman ervan overtuigd dat Lotus in staat is om voor de titel te gaan.

“Alweer een ander circuit, een heel moeilijk dit keer, waar de wagen zich praktisch volledig naar onze zin gedroeg. We komen soms nog wat te kort tijdens de kwalificatie, maar tijdens de race was de snelheid weer top, hoewel je dat moeilijk echt kunt tonen op een circuit als Monaco wanneer je vast zit achter tragere rijders.”

“Op de één of andere manier maakt dat het nog wat frustrerender wanneer je kijkt naar het tempo dat we ontwikkelden toen we niet in het verkeer zaten na de pitstop. Onze achterstand op de leider is in Monaco een stuk groter geworden, maar nog niet onoverkomelijk. 21 punten is niet zo veel, zeker wanneer Sebastian ook nog eens pech zal kennen. We moeten er nu voor zorgen dat we weer op de snelheid geraken die we voor Monaco hadden als we alles weer zo snel mogelijk naar onze hand willen zetten.” klonk het bij een strijdvaardige Kimi Raikkonen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België