“Nooit verwacht dat het zo goed zou gaan”

28 juli 2013 — Het moge duidelijk zijn dat Lewis Hamilton in de wolken is met zijn eerste overwinning voor Mercedes. image

We mogen zelfs spreken over een overtuigende overwinning, want de W04 kwam op de Hungaroring nooit in gevaar, en sprong als één van de beste met de nieuwe banden om. Zo lijkt het er op alsof de straf die het team uit Brackley kreeg voor de Young Driver Test volledig teniet gedaan is. Hamilton is er nu zelfs van overtuigd dat zijn team vanaf nu op elk circuit kan meestrijden voor de overwinning.

“Dit is echt een fantastisch gevoel. Het team heeft geweldig werk verricht. We hoopten dat onze banden het gingen volhouden, maar we hadden nooit verwacht dat het zo goed zou gaan. De laatste stint kon ik zelfs controleren.” klonk het bij de Brit tijdens de podiuminterviews.

“Ik had er vandaag heel veel zin in. Het gebeurde al vaker dat ik me tussen het verkeer bevond, maar ik wilde vandaag elke kans grijpen die zich aandeed. Misschien is dit wel de belangrijkste zege tot nog toe in mijn carrière. Het is een hele eer om een overwinning te behalen voor Mercedes. Ik ben heel fier en tevreden dat ik een deel van dit team mag zijn en hopelijk komen daar nog veel overwinningen bij.”

Met zijn eerste zege voor Mercedes wordt de titelhoop bij de Brit weer wat groter, al blijft hij wel met beide voeten op de grond.

“We moeten dit harde werk blijven volhouden. Het wordt nog afwachten hoe de banden zich zullen gaan gedragen tijdens de volgende races, maar als ze hier hun werk goed doen, dan kunnen ze dat op elke andere omloop ook.” aldus een tevreden Lewis Hamilton.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België