Norbert Haug verlaat Mercedes

13 december 2012 — Norbert Haug houdt het eind dit jaar voor bekeken als motorsportdirecteur bij Mercedes.

image
Norbert Haug is 60 jaar oud en was ruim 22 jaar actief in de Formule 1. Het mag dan ook gezegd worden dat Haug een bekend figuur is voor de meeste F1-fans en insiders in de paddock.

Haug was vooral te zien bij McLaren, aangezien Mercedes motorenpartner is van de renstal. Nadien was hij vooral te zien bij de eigen renstal van Mercedes, die in 2010 in de Formule 1 kwam toen het Brawn GP overnam.

Eind dit jaar legt Norbert Haug zijn functie van motorsportdirecteur bij Mercedes dus neer.

“Ik wil iedereen binnen de beste autoconstructeur ter wereld bedanken voor de meer dan 22 jaar dat ik bij hen heb gewerkt. Ik beleefde geen enkel moment zonder passie,” aldus Haug. “Ik wil vooral de raad van bestuur bedanken voor het vertrouwen en de vrijheid die ik binnen mijn functie steeds heb gekregen.”

Uiteraard is ook Norbert Haug zelf enigszins teleurgesteld over de prestaties van het F1-team van Mercedes.

“Jammer genoeg konden we met slechts één overwinning in 2012 niet voldoen aan de hoge verwachtingen die we met ons F1-team hadden sinds we in 2010 in de Formule 1 kwamen,” besluit Haug.

Naast de Formule 1 was Norbert Haug ook geregeld te zien in de DTM, waarin Mercedes eveneens actief is. Het is nog niet duidelijk wat Norbert Haug in de nabije toekomst gaat doen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België