Nürburgring blijft hopen op terugkeer van de F1

07 januari 2016 — De eigenaars van de Nürburgring spreken hun hoop uit over een mogelijke terugkeer naar de F1-kalender.


In 2015 stond de GP van Duitsland niet op de F1-kalender. Er werd geen overeenkomst bereikt tussen Capricorn, dat sinds 2014 eigenaar is van het circuit, en Bernie Ecclestone. Aangezien de GP van Duitsland afwisselend op de Nürburgring en Hockenheimring plaatsvindt kon die laatste ook niet meer invallen, aangezien dat financieel en organisatorisch compleet onhaalbaar was.

Dit jaar zal de GP van Duitsland wel doorgaan, deze keer dus op de Hockenheimring. De Nürburgring hoopt echter om in 2017 opnieuw op de F1-kalender te staan.

“Ik kan me niets mooier voorstellen dan de Formule 1 opnieuw naar de Nürburgring halen. Het financiële risico moet echter te overzien zijn,” aldus Carsten Schumacher, de grote baas van Capricorn.

De vooruitzichten zijn echter niet goed. Bernie Ecclestone liet immers reeds verstaan dat hij geen financiële toegevingen wil doen. Volgens Ecclestone zal er dus niet snel opnieuw een F1-race op de Nürburgring plaatsvinden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België